MILITÆRPOLITIFORENINGEN I DANMARKLOKALFORENING  KØBENHAVN

 

 

 

Bestyrelsen   Skyttelaug    Vedtægter          NETOP NU       Tilbageblik   Fotoarkiv   Indmeldelse   MP-Danmark   Find din Kammerat

TILBAGEBLIK

 

Her kan du læse historier fra deltagere der har været med i MP-Københavns forskellige arrangementer, og andre fortællinger der kunne havde interesse.

Bankospillet 22. november 2009 i Kastellet

 

Efter bestyrelsen havde gjort alt klar, begyndte spillet med 60-70 deltager.

Formanden bør velkommen og præmierne var kaffe ved 1 række, 2 rødvin ved 2 rækker, en flot svinekam til fuld plade chokolade til sidegevinst, i alt 30 spil

Efter spillet var den amerikansk lotteri på mange sponserede gevinster- og til sidst en stor købmandskurv på indgangsbilletten.

Inden spillet begyndte blev der serveret kaffe med kringle og der var en god stemning. Før at spillet tog sin begyndelse blev brikkerne kontorleret og alt gik ærligt til.

Til sidst oplæste formanden nye mødetider på aktiviteter.

 

På MP´s vegne E. Larsen

 

Frellsen Chokolade.

Den 22. April 2010 var der rundvisning hos Frellsen Chokolade i Roskilde.

Direktør Jørgen Frellsen bød velkommen og forestod rundvisningen, der indledtes med en gennemgang af virksomhedens historie.

Virksomheden blev grundlagt som bolsjefabrik i 1897.

Senere blev virksomheden omdannet til en chokolade- og kaffefabrik.

Kaffen blev solgt i ca. 160 egne kaffeforretninger, men i 70´erne blev de lukket og kaffen blev solgt til supermarkeder.

Chokolade bliver solgt i virksomhedens 46 butikker, hvoraf de fleste ligger i Jylland.

For ca. 3 år siden åbnedes en ny chokoladefabrik på den nuværende adresse.

Virksomhedens indkøber råvarer, der hovedsageligt består af marcipan, nougat, nødder og ca. 350 tons chokolade om året.

Der anvendes kun chokolade med et kakaoindhold på 70 %.

Virksomheden er kendt for sine store flødeboller, hvoraf der fremstilles ca. 44.000 om ugen.

Chokolademester Gert Schäfer demonstrerede herefter, hvordan man kunne håndfremstille flødeboller.

Indholdet i en flødebolle består af piskede æggehvider tilsat sukker.

Det så rimeligt let ud, men da vi bagefter selv skulle prøve, viste det sig at være meget svært.

Det er godt, at smagen ikke ligger i udseendet, for det var nogle højst mærkelige eksemplarer, der kom ud af anstrengelserne.

De gik dog ikke til spilde, men blev sat ind på produktionsbåndet og overtrukket med chokoladestænger med et drys af nødder.

Chokoladeblokkene opvarmes i store tanke til 45o.

 Når chokoladen kommer på marcipanen, skal den have en temperatur på 31o.

Det foregår på et langt transportbånd, hvor stængerne overtrækkes med chokolade og drysses med knuste nødder, tørres og pakkes til slut.

Efter rundvisningen blev der vist en film om dyrkning af kakaobønner i Ghana.

Ib Hansen

KP-31.

Besøg i Skuespilhuset den 15. september 2010.

 

Skuespilhuset, som er placeret for enden af Sankt Anne Plads i det centrale Købehavn, var rammen om dagens virksomhedsbesøg, hvor 19 personer havde fundet hen.

 

Kl. 16.30 bød Julie fra Det Kongelige Teater velkommen. Julie, som er arkitektstuderende, kunne fortælle mange detaljer om huset og dets tilblivelse.

 

Arkitektfirmaet Lundgaard & Tranebjerg vandt i 2002 arkitektkonkurrencen om opførelsen af det nye skuespilhus. Hus er på 20.000m2, hvoraf 40 % er bygget ud over Københavns Havn. Begrundelsen for at bygge ud i havnen er den, at der ikke var plads nok, hvis man ikke skulle ødelægge en lang række af de gamle bygninger i Kvæsthusgade.

 

Den 16. februar 2008 var der så indvielse, og så blev budgettet endda overholdt—en ting som normalt ikke sker i sådan et byggeri.

Huset har 3 scener. Lille scene som har plads til 150 gæster, Port scenen kan rumme 250, medens Store Scene kan havde hele 650 gæster.

 

Det Kongelige Teater startede i 1748, men siden dengang er der sket meget. I dag er teateret opdelt i 3 afdelinger, nemlig Operaen på Holmen, Skuespilhuset på den anden side af havnen (Sankt Anne Plads) og så Balletten på Kongens Nytorv. Alt dette og meget andet kunne vores kønne rundviser forklare os en masse om, og dermed medvirkende til at gøre dagen til en stor oplevelse.

Efter rundvisningen gik de fleste på en restaurant i nærheden for at indtage en 3 retter menu.  Endnu et godt tilrettelagt arrangement af Andreas Wilson.

 

Se også billederne fra dagens arrangement på www.mpkbh.dk/fotoarkiv/foto/20100915


Erik Rasmussen.

Andespil 2010

 

Søndag den 21. november løb Militærpolitiforeningens årlige bankospil af stablen. Der var som altid godt fyldt op på gevinstbordene, så det lovede godt for de 55 fremmødte mennesker. Det startede med kaffe og kage, men folk fandt snart bankopladerne frem, og ventede spændt på at komme i gang. Andreas Wilson stod igen i år for opråbningen, og for de mindste deltager skabte ”ninerfyrre” lidt forvirring. Måske var det, det der førte til de mange bankoer, som alligevel ikke var bankoer i de første fem spil. Det var som om usikkerheden og panikken bredte sig og der kom en del forsinkede bankoer som derfor ikke gjaldt, men folk tog det med godt humør.

I den anden halvdel af spil havde folk fået lidt bedre styr på deres plader, og nu var det et sikkert ”BANKO!” man hørte gennem lokalet. Til gengæld var der enighed om dem, og der måtte trækkes lod om rekord mange præmier på grund af to bankoer på samme nummer. Men igen var det godt humør, der var dominerende. I de afsluttende amerikanske lotteri fik næsten alle præmier med hjem, og der var derfor igen i år stor tilfredshed blandt folk da de gik hjem. Det var endnu et vellykket arrangement, med hygge, banko og glade mennesker.

 

Af: Ida Vægter Rasmussen

Referat af sammenkomst 27 oktober 2010.

 

 MP- foreningen i København havde arrangeret foredragsaften med forsvarschef  K. Bartels 27 oktober 2010 på Gothersgades Kaserne.

30 forventningsfulde medlemmer var mødt. Alle blev modtaget af major A.Wilson (AW) og hurtigt efter gik snakken i de nyrenoverede lokaler på kasernen.

Desværre kunne forsvarschefen ikke være til stede og forsamlingen blev i stedet underholdt og briefet af GM P. P. Olsen fra forsvarsstaben (chef for planlægningsstaben).

Efter en kort velkomsttale af AW kunne middagen indtages. Kasernen havde rigtigt lagt sig i selen og serverede en fremragende middag med tilhørende vine – herunder ikke mindst Livgardens egen portvin.

 

Efter indtagelsen af den gode middag bevægede selskabet sig ned i briefinglokalet, hvor generalen var klar til sit foredrag.

 

Aftenens emne: ”Forsvaret anno 2010”blev introduceret og generalen fortalte kort om egen fortid og nuværende stilling i forsvarsstaben.

                                 

Agendaen indeholdt fire punkter:

 

forsvarets virksomhed

forsvarets internationale engagement

forsvarsforliget

forsvaret anno 2010.

 

Under forsvarets virksomhed gennemgik generalen forsvarets produktion, støttevirksomhed og forsvarets opgaver.

Forsvarets internationale engagement fordelte sig på UN, NATO og øvrige opgaver med i alt 1253 udsendte medarbejdere pr. 20. august 2010.pålagte

Det fremtidige engagement ville for hærens vedkommende omfatte KFOR og Afghanistan. Søværnet opgaver ville hovedsaligt omfatte imødegåelse af sørøvervirksomhed og endeligt skulle flyvevåbnet forberede afgivelser og støtte til de to andre værn.

Forsvarsforliget havde medført personelreduktioner og omorganiseringer for at tilpasse forsvarets fremtidige opgaver til den afsatte økonomi.

Endelig afsluttede generalen med at orientere om forsvaret anno 2010.

Generalen anførte, at forsvaret fortsat havde stor opbakning i befolkningen til gennemførelse af nuværende operationer trods de smertelige tab disse medførte, samt støtte i befolkningen og i forsvaret for indførelsen af den officielle flagdag og ikke mindst oprettelsen og gennemførelse af veteranpolitikken – herunder bl.a. åbningen af det første veteranhjem.

Fra politisk side er der også stor opbakning til gennemførelsen af de pålagte opgaver.

 

Slutteligt gav generalen udtryk for sin glæde over de udsendtes professionalisme og tilføjede, at forsvarets ledelse arbejdede hårdt og målrettet med de pålagte opgaver og sluttede med ” at de var bedre end deres rygte”.

 

 

J.-E. Bjørklund

MPO